Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 kostki masła
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- Cukier waniliowy
Mieszamy ze sobą masło, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sodę tak aby dobrze się połączyły. Dodajemy mąkę oraz wiórki kokosowe i znów mieszamy. Ciasto powinno być zwarte i tłuste. Z otrzymanej masy lepimy 2 jednakowej wielkości grube wałki i układamy je na talerzu. Wstawiamy je na pół godziny do lodówki, aby ciasto stwardniało. Po wyjęciu z lodówki kroimy wałki na plasterki o grubości około 0,5cm. Krążki układamy na blasze i pieczemy w 175 stopniach przez 10-15 min. Smacznego!
UWAGA! Trzeba pilnować czasu, ponieważ zbyt mocno upieczone ciasteczka są nie smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz