Ciasto naleśnikowe, jakie zwykle robicie. Najważniejszy jest tutaj sam wkład.
Polewa
- 1 czekolada mleczna (jeżeli ktoś lubi może być gorzka, ale nie polecam)
- ćwierć szklanki wody (do rozpuszczenia czekolady)
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 4 banany
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 cytryna
Polewa
Wlej do rondelka wodę i włóż połamaną na kawałki czekoladę. Postaw rondelek na kuchni, na bardzo małym ogniu i poczekaj aż czekolada się rozpuści. PAMIĘTAJ O MIESZANIU!!!
Nadzienie
Umyj cytrynę, przekrój ją na pół i wyciśnij do szklanki. Obierz banany ze skórki i pokrój w grubsze plastry. Rozgrzej masło na patelni i utrzymując średnią temperaturę, dodaj pokrojone banany oraz cukier puder i smaż, aż zaczną brązowieć. Dodaj do bananów sok z cytryny i dokładnie je zamieszaj.
Zrób naleśniki!
Nałóż na naleśniki nadzienie, zwiń, polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz