- półtorej szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- pół kostki masła
- pół szklanki wiórków kokosowych
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- 1 cukier waniliowy
Wyłóż na stolnice masło, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sodę i zagnieć wszystkie składniki, by dobrze się połączyły. Dodaj mąkę oraz wiórki kokosowe i ponownie zagnieć. Ciasto powinno być tłuste i zwarte. Ulep z otrzymanej masy dwa jednakowej wielkości, grube wałki. następnie ułóż je na talerzu i wtaw na pół godziny do lodówki, aby ciasto strwadniało. Ciasto pokrój na plasterki grubości około pół centymetra. Ułóż krążki ciasta na blasze. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175o, przez około 10-15min. Gdy ciasteczka zarumienią się, wyjmij je z piekarnka. Pilnuj czasu pieczenia, bo zbyt mocno wypieczone, ciemne ciasteczka nie są smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz