Składniki:
- Ok. 300g mielonego mięsa
- niewielka cebula
- marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 3 pomidory
- pomidory w puszce
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 16 muszli makaronowych (duże muszle)
- starty ser do posypania (ok. 200g)
- sól i pieprz
- oregano
Muszle ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso podsmaż na oliwie. Drobno pokrojoną cebulę i marchew dodaj posiekany ząbek czosnku, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, sól, pieprz i oregano do smaku. Całość duś ok. 15 minut. Pomidory obierz i pokrój na niezbyt drobne kawałki, ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, dodaj sól, pieprz i posiekany czosnek. Muszle wypełnij farszem, ułóż na pomidorach, posyp startym serem. Zapiekaj ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz